Producenten

(deze pagina is nog in ontwikkeling)

Carlo Petrini (mede-oprichter van de ondertussen mondiaal georganiseerde Slow Food beweging) doet in zijn boek Slow Food Nation een oproep tot het vormen van lokale/regionale gemeenschappen, waarin consumenten actief betrokken zijn bij lokale boeren en verwerkers zoals kaasmakers, bakkers en koks. Door Lazuur te organiseren als een food community kan een dergelijke verbinding vorm krijgen.

We doen dit door zoveel mogelijk producten rechtstreeks van producenten te betrekken. De consument vindt het hele aanbod bij elkaar in één winkel , waar betrokken medewerkers het verhaal achter het product kunnen uitleggen. Met elkaar proberen we op de Lazuurmarkt vraag en aanbod bij elkaar te krijgen, producten te ontwikkelen en aan kwaliteit te werken.

Om op deze manier werkelijk tot een food community te komen, kunnen ook producenten deelnemen in Lazuur. Naar vermogen legt u als producent of leverancier 10 % van de (eerder behaalde of geschatte) jaaromzet als deelname in. Of uw inleg groeit in een aantal jaar naar die 10% als inleg toe. U krijgt op de inkoopprijs 2% extra uitgekeerd op basis van de behaalde omzet van uw producten. In vijf jaar tijd kunt u daarmee de inleg terugverdienen.

Samen kunnen we inzetten op het behalen van een, bij het product en productiewijze passende, optimale omzet. Bijvoorbeeld door gerichte acties, passend bij het seizoen. Of door demonstraties en proeverijen, waarbij u in de winkel bent en rechtstreeks vragen van klanten kunt beantwoorden.

Vragen of interesse? Neem contact met ons op!