Consumenten

De voorloper van onze huidige winkel, Pee Pastinakel, is in 1974 begonnen als een consumentenkring. Al vanaf dit eerste initiatief voor natuurvoeding in Wageningen is consumentenparticipatie een belangrijk onderdeel geweest van de bedrijfsvoering. Dit werd voortgezet in Buys & Ko, waar klanten met een lening deel konden nemen in de winkel. Met Lazuur zetten we nog een stap verder richting een unieke vorm van community funding, waarmee consumenten en producenten bijdragen aan financiering van de winkel.

Bij Lazuur kunt u terecht voor al uw dagelijkse boodschappen. De bewuste keuze voor biologische levensmiddelen vormt de basis van de winkel. U kunt als klant deelnemen door een bepaald bedrag te lenen aan de winkel. Met deze inleg wordt een groot deel van de voorraad gefinancierd. Daarmee kunnen we leveranciers vlot betalen en waar nodig lokale producenten voorfinancieren.

Door deze manier van financieren zijn we zelfstandig en kunnen we ons eigen beleid voeren. Met elkaar zijn we onze eigen aandeelhouders!

Uw eigen winkel: door uw inleg wordt Lazuur een winkel niet alleen vóór de consument, maar ook ván de consument!

In ruil voor uw inleg ontvangt u de Lazuurkaart waarmee u op alle aankopen een kassakorting van 5% ontvangt. Via regelmatige (email)nieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen, interessante aanbiedingen en informatie over producten en/of producenten.

Verder organiseren we regelmatig informatieve bijeenkomsten over producten of productgroepen, waarbij we graag met elkaar in gesprek gaan over smaak en (voedings-)kwaliteit. De uitkomsten hiervan worden gebruikt voor het te voeren assortimentsbeleid.

U kunt als klant deelnemen met een inleg vanaf €100,- Voor een huishouding met meerdere personen of voor een organisatie geldt een minimum inleg van €150,-. Studenten kunnen inleggen vanaf € 50,-. Elke inleg wordt vastgelegd in een leenovereenkomst.

Aanmeldingsformulier

Lazuur Klantkaart Voorwaarden